Groeten uit Beginhoven

Het is alweer een tijdje terug dat er iets op deze website is verschenen. We zijn allemaal veel te druk bezig in de tuin, en daarom ga ik beginnen met een aantal oudere fotos. De bessen aan onze bessenstruik, toen deze nog niet rijp waren, begin juni. Half juni hadden we een leuke oogst van deze bessen, aardbeien en peultjes, die we ter plekke opgegeten hebben. Heerlijk!

bessen bessenoogst

Ondertussen groeien de courgettes en pompoenen goed, en de tomaten beginnen een rood kleurtje te krijgen. Er lijkt dus een mooie oogst op komst, en dat is natuurlijk rede voor een oogstfeest — daarover later meer.

pompoen_02 pompoen_03 courgette_02 tomaat_01

Niet alleen de planten zijn hard aan het groeien, zelf zijn we ook druk bezig geweest. Het verwijderen van het Jacobs-Kruiskruid is een hele klus, en ook de takkenberg houd ons druk bezig. Verder stonden er al een tijdje stammetjes ongegraven, verspreid over het terrein. Je hebt je misschien wel eens afgevraagd waar deze voor dienden. Afgelopen weken zijn we begonnen met het bevestigen van bordjes aan deze stammetjes, zodat jullie altijd de weg kunnen vinden op ons terrein.

b01_ontmoetingspunt_waterput b01_pompoen_zuring

 

Maar niet alle bordjes vertellen je de weg.

welkom_bij_beginhoven_01 zonder_druppels_kan_je_niet_oogsten_01

Maar even terug naar de planten. We hebben al meerdere malen verteld over de konijnenplaag, en de takkenwal om deze beestjes tegen te houden. Wat het ook moge zijn, een wonder, maar, de konijnen laten onze worteltjes staan. Ze moeten nog even….

wortels_02 wortel_sanne_01