Arjan

Mijn naam is Arjan de Vries. Ik heb Technische Bedrijfskunde gestudeerd aan de TU in Eindhoven. Als specialisatie ontwikkelde ik simulatiemodellen om (bedrijfs-)systemen te in te richten.

Ik heb een kleine 2 jaar gewerkt als consultant en heb toen bedrijfsprocessen ingericht en geoptimaliseerd voor onder andere ASML. Vanwege de recessie moest ik op zoek naar ander werk.

arjan-211x300Al enige tijd was ik geboeid door het duurzaamheidsvraagstuk en ben daarom sinds medio 2009 intensief aan de slag gegaan als vrijwilliger bij Transition Town Eindhoven.

Aan het einde van mijn spaargeld ben ik freelancer geworden onder de naam Resilient Culture en heb ik klussen gedaan voor onder meer de Brabantse Milieu Federatie en het Bisschop Beckers College in Eindhoven. Gaandeweg kreeg ik steeds meer inzicht in het duurzaamheidsvraagstuk en werd het me duidelijk dat met name het voedselvraagstuk sterk onderbelicht was.

In 2010 heb ik mijn permacultuur certificaat bij Leo Bakx gehaald en heb verschillende projecten opgezet voor het lokaal duurzaam inrichten van de voedselvoorziening, waaronder het Eetbaar Plantsoen in Eindhoven en Stadshoeve de Tuinin Tilburg. Momenteel ben ik bezig met het lanceren van een kaartspel genaamd Tuintopia. Met dit spel leg je spelenderwijs een tuin aan en leer je hoe de verschillende onderdelen in de tuin samenwerken.