Voortgang Beginhoven, maart 2013

Sinds ons laatste bericht van 25 oktober 2012 is er veel gebeurd en tegelijk ook weer niet.

We hebben een niet aflatende stroom van mails en gesprekken met gemeente ambtenaren en de wethouder gehad met de opzet om een geschikt stuk braakliggende grond te vinden, waar we dit voorjaar aan de slag zouden kunnen. Helaas tot op heden zonder succes. Of we passen niet in de hokjes, of de gemeente ziet niets in ons initiatief, in ieder geval heeft alle tijd die wij en zij erin hebben gestopt tot op heden niet tot succes geleid. We gaan op dit pad verder, maar….

December 2012 is De Ark, een voormalig patrionaatsgebouw aan het Sint Trudoplein in gebruik genomen. De bewoners ‘… streven er naar dat De Ark middels inzamelings-acties eigendom wordt van een Stichting en Vereniging, vertegenwoordigd door minimaal 1 actieve bewoner per stadsdeel van Eindhoven…’ Lees verder via deze link.

Om De Ark ligt braakliggende grond, een tuin in wording. In overleg met de initiatiefnemers van De Ark is afgesproken dat we samen met buurtbewoners deze grond mogen gaan gebruiken. We willen er een gemeenschapstuin van maken vol met eetbare planten.

Op 23 februari hebben we (tijdens de zadenruilmarkt)  met een groep geveegd en schoongemaakt en op 9 maart zijn we in de stromende regen aan de slag gegaan met het aanleggen van bedden aan de achterkant.
Hierna willen we aarde en compost gaan storten in de bedden, een pad aanleggen in de tuin aan de voorkant en dan kunnen we echt gaan planten. Natuurlijk willen we nog veel meer.

Meehelpen, laat het ons weten. We zouden graag gebruik maken van iemand die afval naar de stort kan brengen en compost kan halen/brengen. Graag houden we jullie via deze website op de hoogte van de voortgang, maar kijk ook eens op de website van het Arktheater, www.arktheater.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Los de som op: * *