Beginhoven tijdens de DDW

(foto’s van de DDW zijn geplaatst onder voortgang)
Beginhoven is een nieuw initiatief, voortgekomen uit Occupy Eindhoven en Transition Town Eindhoven. Het initiatief wil laten zien dat we, met weinig inspanning of geld, veel duurzamer kunnen leven.

Het wordt steeds duidelijker dat er een einde komt aan het tijdperk van de goedkope aardolie, een grondstof die volop gebruikt wordt in de voedingsindustrie (bijv. verwarmde kassen), om voeding te verpakken en te transporteren.

Tijdens de DDW laat Beginhoven laten zien en vertellen dat het anders kan:
We willen met de natuur mee werken in plaats van hier tegen in te gaan. Bijvoorbeeld door grond om te laten spitten door kippen, en je krijgt nog eieren ook! Door bepaalde plantencombinaties kun je de opbrengst van een stukje land verhogen, bijvoorbeeld mais, bonen en pompoen ondersteunen elkaar.
Het samen verbouwen van eigen voedsel geeft sociale cohesie en de eigen groenten zijn vaak lekkerder zijn door de versheid.

Maar er is ook veel te zien:
Stephan’s zonnefornuis zal op de tentoonstelling helaas weinig zon kunnen vangen.Arjan’s duurzame spellen kunnen gespeeld worden, er kunnen zaden geruild worden (zie website), er is een kruidenspiraal en theetuin met zowel verse thee als gedroogd van Theetuin Tivoli . Paul laat zien dat iedereen in eigen huis kan raam-tuinieren. Er is een maquette met een eartship, deze maquette kan verder worden uitgebouwd op de DDW. Kortom: er is van alles te zien, te bespreken, te proeven, en te doen bij de stand van Beginhoven.

Tijdens de Dutch Design Week (20-28 oktober) exposeren we op uitnodiging van ‘Trefpunt Groen Eindhoven’ op de eerste verdieping van de bekende lichttoren, no 32.

Tijdens de DDW zitten we dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur (laatste dag 17.00 uur) als groene oase tussen de kantoormeubelen.

DDWleeg
(foto lege locatie , ellen-ehv.nl)

We nodigen je van harte uit kennis te komen maken met ons nieuwe sociale duurzaamheidsinitiatief

André, Arjan, Cindy, Ellen, Erik, Inge, Stephan, Xaveer, met medewerking van Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Los de som op: * *